Izšel napovednik programa prvih Dnevov medgeneracijskega sožitja

Bližajo se Dnevi medgeneracijskega sožitja maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Objavljamo napovednik programa, ki bo od torka, 14. 5. do četrtka, 16. 5. ponudil razprave na okroglih mizah, spremljevalne dogodke, možnost izobraževanja na delavnicah, izdaten kulturno-ustvarjalni program ter sejemsko razstavo. Vabimo k prebiranju.

Z vlakom ugodno na Dneve medgeneracijskega sožitja! (14. - 16. 5., Gospodarsko razstavišče, Ljubljana)

Vabljeni, da se na Dneve medgeneracijskega sožitja (14. 5. 2019– 16. 5. 2019) v Ljubljano pripeljete sproščeno, brez gneče na cesti in iskanja parkirnega mesta, z vlakom. Dogodek se odvija na Gospodarskem razstavišču, ki je od glavne železniške postaje Ljubljana oddaljeno 10 minut hoje.

Srečanje predsednika DZ mag. Dejana Židana in predsednika ZDUS Janeza Sušnika

Delegacija Državnega zbora se je pod vodstvom predsednika Državnega zbora mag. Dejana Židana, v četrtek 7. 2. 2019 ob 13.00 uri v prostorih ZDUS-a sestala s predsednikom Zveze društev upokojencev Janezom Sušnikom.

Nov ZDUS-ov projekt »Dnevi medgeneracijskega sožitja«

Upravni odbor kot Zbor članov ZDUS sta v letu 2018 soglasno podprla nov ZDUS-ov projekt, ki smo ga poimenovali Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bodo prvič potekali med 14. in 16. majem 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Novoletno voščilo!

Spoštovani! Naj Vam božično-novoletni prazniki prinesejo obilo ljubezni, miru, topline, zdravja in sreče polne vreče! V novem letu 2019 Vam želimo predvsem zdravja, optimizma, veselja, notranje moči ter medsebojnega spoštovanja!

Obvestilo o sklepu Zbora članov ZDUS z dne 18.12.2018

Spoštovani! Obveščamo Vas o sklepu Zbora članov ZDUS z dne 18.12.2018 glede Vzajemnega posmrtninskega sklada za leto 2019.

Ob mednarodnem dnevu človekovih pravic

10. december je mednarodni dan človekovih pravic. Letos praznujemo 70. letnico Splošne deklaracije o človekovih pravicah, ki jo je Generalna skupščina ZN sprejela 10. decembra 1948 in je eden najbolj vplivnih dokumentov na svetu.

Nagovor predsednika ob zaključku leta 2018

Delo v ZDUS je potekalo v skladu s finančnim in vsebinskim načrtom za leto 2018. Lahko ugotovimo, da so nas nekateri postopki za uresničevanje slabega položaja in življenja upokojencev mnogo bolj angažirali, saj smo se prav iz teh razlogov pripravili na državnozborske volitve v mesecu juniju.

VABILO K SODELOVANJU: MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA OBLIKOVANJE VOŠČILNIC

Vljudno vabljeni k soustvarjanju prvih Dnevov medgeneracijskega sožitja! Medgeneracijski natečaj za oblikovanje voščilnic!

VABILO K SODELOVANJU: MEDGENERACIJSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Vljudno vabljeni k soustvarjanju prvih Dnevov medgeneracijskega sožitja! Medgeneracijski FOTOGRAFSKI natečaj!

VABILO K SODELOVANJU: MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA IZDELAVO ČIPKE

Vljudno vabljeni k soustvarjanju prvih Dnevov medgeneracijskega sožitja! Medgeneracijski NATEČAJ ZA IZDELAVO ČIPKE!

SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU: brezplačna delavnica 15. 5. v Ljubljani!

Spoštovani! Vabimo Vas na preventivni brezplačen dogodek projekta »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu« v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa, Generalno policijsko upravo, DARS-om, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Rdečim križem Slovenije in drugimi.

Navodilo DU za izvajanje uredbe o varstvu osebnih podatkov

Spoštovani! Preberite splošna navodila za DU (društva upokojencev) za izvajanje ukrepov na podlagi Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov.