Revizijsko poročilo Računskega sodišča Skrb za tiste, ki zaradi starosti, duševne ali telesne prizadetosti potrebujejo pomoč drugih.

Poročilo v celoti

Poročilo povzetek

Ikonografika

Seznanitev z določbami Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije

Kako lahko ukrepate v izogib koruptivnim dejanjem.

Dokument.

Recept za zdravo življenje z gibanjem in športom

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je skupaj s partnerji, tudi ZDUS, izdalo brošuro za zdrav življenjski slog.

4. DRAMSKE DELAVNICE ZDUS 27. september - 30. september 2019

Znan je datum in lokacija 4. Dramskih delavnic ZDUS.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v Državni zbor

Predsedniku države g. Borutu Pahorju ter vodjem Poslanskih skupin Državnega zbora smo po sklepu organov ZDUS ponovno poslali Predlog za spremembo volilne zakonodaje, za katerega smo v letu 2013 zbrali več kot 5.000 podpisov in ga vložili v proceduro. Naš predlog temelji na kombiniranem volilnem sistemu.

Studio ob 17ih - Prostovoljstvo v Sloveniji

Gostja oddaje je bila tudi ga. Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše.

Oddaja v celoti

Intervju s predsednikom Zveze DUS Janezom Sušnikom

Nimam ambicije , da bi bil predsednik v nedogled.

Intervju v celoti

Dodatne pripombe Strokovnega sveta ZDUS k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Strokovni svet ZDUS je je v zvezi z obravnavo zakona sprejel dve dodatni stališči.

Dokument

Vstopimo v jesen z osveženim znanjem o varnosti starejših voznikov v cestnem prometu.

Prijavite se za brezplačno delavnico v vašem kraju.

Rešimo hrano, rešimo planet

Proizvodnja hrane se bo do leta 2050 morala povečati za 70 %, da bi zadovoljila potrebe naraščajočega števila prebivalstva, po drugi strani pa globalno zavržemo tretjino vse pridelane hrane

Minister za finance naj pojasni izplačevanje letnega dodatka

Na ministra za finance g. Andreja Bertonclja smo naslovili pismo naj pojasni svoje stališče o izplačevanju letnega dodatka.

Pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Zveza DUS je dne, 13.8.2019 na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti poslala pripombe k Zakonu.

Delavnice v Simbioza BTC City LAB

Simbioza BTC City LAB delavnice v mesecu septembru 2019