aktualno

POZIV ZDUS K RAZČIŠČEVANJU OKOLIŠČIN OBRAVNAVE OSKRBOVANCEV V DOMOVIH

Zveza društev upokojencev Slovenije poziva vse pristojne institucije v Republiki Sloveniji, da raziščejo okoliščine v zvezi z ocenami zdravstvenega stanja oskrbovancev v ...

ZDUS sprejela protokol o nadaljnjih ukrepih boja proti Covid -19 in informacijo za delo v PZDU in DU

 Preberite si navodilo za ravnanje. Ogledate si ga lahko na spodnji povezavi:  Navodilo za ravnanje ...

Izjava o podpori poziva Greenpeace

  ...

Podpora pozivu Skupnosti socialnih zavodov Slovenije

Zveza društev upokojencev Slovenije je največje nacionalno civilno združenje starejših, ki spremlja in skrbi za uresničevanje potreb ter interesov upokojencev in drugih starejših oseb. 

Žalostna vest

Poslovil se je naš dragi in spoštovani Jože Jazbec, dolgoletni predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine.

Obvestilo o pričetku postopka za zbiranje predlogov za priznanja

Na podlagi določb 28. in 29. člena Pravilnika o priznanjih z dne 18.4.2018 in njegovih kasnejših sprememb in dopolnitev Komisija za kadrovske, organizacijske in statutarne zadeve začenja

Odziv in predlogi ZDUS na predlog kriznega dodatka za upokojence

Aktualno stanje nakazuje na potencialno povečanje stisk prebivalstva, zlasti upokojencev z nizkimi pokojninami. Zato v ZDUS podpiramo predlog vlade, da tudi upokojencem dodeli tovrstno obliko pomoči za premostitev finančnega bremena, ki ga bo epidemija prav gotovo povečala.


komentar

Uvodnik Jožice Puhar

Tokratni  uvodnik je prispevala podpredsednica ZDUS, Jožica Puhar. Prebrali si ga boste lahko  tudi v majski številki revije ZDUSPlus, ki bo izšla v sredo, 20. maja.

 

obvestila

Platforma za posvet z zdravnikom

Brezplačno stopite v stik z zdravnikom preko varne povezave iz vašega doma. 

Iz mesečnega pregleda novosti AGE platforme

 AGE platforma  (Glas starejših oseb na ravni Evropske Unije /EU/), katere članica je tudi ZDUS, objavlja mesečne novosti

Belgijska resolucija podpira mednarodno konvencijo o človekovih pravicah starejših

Kako še naprej v celoti zagotavljamo človekove pravice s starostjo ljudi? To vprašanje je trenutno pred belgijskim zveznim parlamentom, zdaj ko je Odbor za zunanje zadeve sprejel resolucijo, ki poziva k okrepljeni zaščiti človekovih pravic za starejše po vsem svetu. Resolucija, ki jo je poslala gospa Els Van Hoof, poslanka belgijske predstavniške zbornice, med drugim zahteva, da izrecno spodbuja mednarodno konvencijo za zaščito človekovih pravic v starejši starosti. Vlaamse Ouderenraad (flamski svet starejših) pozdravlja ta korak.

AGE Platform o koronavirusu COVID-19

Tudi AGE platfoma poziva na spoštovanje navodil stroke in odločevalcev za zajezitev okužb s korona virusom in organizira zbiranje ter posredovanje dobrih praks- Na sletni strani so zbrali informacije in priporočila na ravni WHO in EU o COVID-19, pa tudi primere pobud za krepitev solidarnosti z najbolj ranljivimi in za boj proti osamljenosti.  

Tudi Zveza društev upokojencev Slovenije na Celjskem sejmu 16. Altermed

ZDUS podpira vsakoletni sejem Altermed, ki bo letos potekal med 13. in 15. marcem, oz. njegovo vsebino za bolj kvalitetno življenje v starosti. 

Lahko jem pri povišanem holesterolu in trigliceridih

 Nasveti in kuharski recepti


Prijava na e-novice ZDUS

Spoštovani! Vljudno vabljeni, da se prijavite na ZDUS e-novice in tako ostanete v rednem stiku z nami!

Elektronski časopis


Vse številke

Zavarovalnica Triglav, d.d.