Dobrodošli

Volje za izzive, tudi politične, nam, upokojencem, ne manjka, tudi odločnosti in vztrajnosti ne, še manj pa optimizma! Kaj pa pri na­ črtovalcih in odločevalcih razvoja in načrtovanja življenja starejših? Kaj naj še storimo, da jih ob vseh verodostojnih statistikah o demografskih spremembah in naraščajočih potrebah starejših v to dokončno prepričamo?

Novo vodstvo ZDUS bo na tem področju neomajno, saj je take zahteve postavil tudi programski volilni zbor članov, najvišji organ naše organizacije. Upravnemu odboru in ožjemu vodstvu ZDUS kot izvršilnemu organu ostane samo eno: iskanje načina in poti, kako zastavljene naloge čim bolj dosledno in uspešno izvesti v dobro vseh slovenskih upokojencev. Zavedamo se, da pot ne bo lahka. Toda mandat smo sprejeli z odgovornostjo in globokim zavedanjem, da je tam, kjer so volja, vztrajnost in optimizem, tudi uspeh. Cilj lahko dosežemo le z odločnostjo in s trdim delom. Strnimo svoje vrste, prisluhnimo teži argumentov in vzpostavimo potrebno raven medsebojne tolerance.

Spoštovane upokojenke in upokojenci, novo vodstvo ZDUS se vam zahvaljuje za izraze vsestranske podpore, ki smo jih bili deležni v predvolilnem času in po volitvah. Prav tako iskrena hvala za vaše številne dobronamerne predloge, pobude in mnenja. Sledili jim bomo in ob vaši podpori naredili vse za splošno dobro našega članstva.

Anton Donko
Nekdanji predsednik ZDUS