aktualno

Ukrepi ZDUS za izboljšanje gmotnega položaja upokojencev 2018-2019

Spoštovani! Sporočamo vam, da je ZDUS pripravil na podlagi predlogov iz Memoranduma 2018 in zavez Koalicijske pogodbe dokument Ukrepi ZDUS za izboljšanje gmotnega položaja upokojencev 2018 -2019.                                

Ne pozabite! 0,5 % dohodnine lahko tudi letos (2018) podarite ZDUS-u

 Če želite še od svoje letošnje dohodnine 0,5 % darovati nevladni organizaciji, ki deluje v javnem interesu, imate na voljo samo še nekaj dni. Vse informacije o tem, kako podariti 0,5 % dohodnine, najdete na spletni strani www.dobrodelen.si.

Zveza društev upokojencev Slovenije napoveduje drugi DAN ZDUS-a

Napovedujemo  ZDUS bo v sredo, 28. Novembra 2018 ob 12. Uri na Gospodarskem razstavišču (Marmorna dvorana) v Ljubljani drugič obeležila DAN ZVEZE DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE      

Odstop od sodelovanja na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Spoštovani! Seznanjamo vas z obvestilom o odstopu od neposrednega sodelovanja ZDUS na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. 

Novinarska konferenca ZDUS_sporočilo za javnost

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je na novinarski konferenci, v čet 25. 10. 2018, predstavila zakonodajne pobude za spremembe in dopolnitve  Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) in spremembe in dopolnitve Zakona o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre).         

Strokovno srečanje v okviru evropskega projekta ITHACA (InnovaTion in Health and Care for All)

 Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede UL je 3.10.2018 in 4.10.2018 v Ljubljani gostil 6. strokovno srečanje v okviru evropskega projekta ITHACA (InnovaTion in Health and Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstvene in socialne oskrbe. Tam je strokovna sodelavka ZDUS-a, Sabina Črnila, uspešno predstavlila program Starejši za starejše.   

Okrogla miza Medgeneracijski izzivi družbe in koalicijska pogodba_izjava za javnost

Okrogla miza Medgeneracijski izzivi družbe in koalicijska pogodba_18. F3ŽO   V sklopu strokovnega programa 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje je drugi dan 2.10.2018 potekala okrogla z naslovom Medgeneracijski izzivi družbe in koalicijska pogodba. Pripravila sta jo Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in Medgeneracijska koalicija Slovenije – MEKOS.    


komentar

Volilno leto je, spoštovani člani ZDUS

 Letošnja pomlad je bila za veliko predelov naše države zaradi vremenske muhavosti, od pozebe do vročine zaskrbljujoča, in v tako težkem položaju se ljudje, še posebej izven urbanih središč srečujejo z uničenjem truda , ki ga vlagajo za vzdrževanje ali izboljšanje življenjskih razmer v krogu svojih družin. Kmetje, ki jim je obdelovanje polj vir preživetja, se v tako spremenjenih klimatskih razmerah srečujejo z neprijetnostmi, kar mora biti še posebej vredno pozornosti nas vseh državljanov, da jim pomagamo pri premostitvi težav na tak ali drugačen način.

obvestila

Konferenca o položaju starejših

V Ljubljani je v petek 19.10.2018 potekala strokovna Konference o položaju starejših, ki sta jo organizirata evropski poslanec dr. Igor Šoltes (Skupina Zelenih/ESZ) in Zveza društev upokojencev Slovenije Preberite celotno sporočilo za javnost.     

Avditorij v Portorožu so zasedli starostniki in mladi

Spoštovani! Avditori Portorož so v sredo 17.10.208 ob 17.00 uri zasedli otroci, dijaki, starostniki in visoki gostje, na prireditvi »Dan starejših občanov«. Prireditev ima medganeracijsko, kulturno zabavni pridih in ga organiziralo DU Piran v sodelovanju z Občino Piran in ljudmi dobrega srca. Že osmo leto zapored.       

Razpis za Rokodelske delavnice Delfin 2018

Spoštovani!

Objavljen je RAZPIS za udeležbo na Rokodelskih delavnicah Delfin 2018, ki bodo od 10.12.2018 do 14.12.2018 v Hotelu Delfin v Izoli.

VABILO na DAN STAREJŠIH OBČANOV_DU PIRAN_17.10.2018

  

Terme Snovik - ponudba za upokojence

 Terme Snovik - ponudba za upokojence - SREBRNI PAKET 2018  Posebna ponudba za vse upokojence ob predložitvi upokojenske izkaznice                

AKUPUNKTURA V THERMANI LAŠKO – kako vam lahko pomaga?

 AKUPUNKTURA V THERMANI LAŠKO – kako vam lahko pomaga?


Elektronski časopis


Vse številke

Zavarovalnica Triglav, d.d.