Vsebinski načrt dela ZDUS za leto 2020

Aktivnosti ZDUS v letu 2020

Končni vrstni red Državnih športnih iger ZDUS 2019

Državne športne igre ZDUS 2019 so se odvijale v mesecu decembru. Znan je končni vrstni red.

Zbor članov ZDUS - 18. december 2019

je v sredo, 18.12.2019 potrdil finančni in vsebinski načrt za leto 2020. Delegati so glasovali o dveh kandidatih za podpredsednico/ka ZDUS - ga. Jožica Puhar in g. Črt Kanoni.

Zbor članov Vzajemnega posmrtninskega sklada

je v sredo, 18.12.2019 odločal o višini članarinie in posmrtnine za leto 2020.

Izjava ob Mednarodnem dnevu človekovih pravic

Generalna skupščina Združenih narodov je leta 1948 sprejela Splošno deklaracijo o človekovih pravicah (UDHR) in od takrat na ta dan 10.december obeležujemo Dan človekovih pravic. Deklaracija je temeljni dokument, ki razglaša neločljive pravice, do katerih je vsak človek sam po sebi upravičen kot človek ne glede na raso, barvo, vero, spol, jezik, politično ali drugo mnenje, narodni ali družbeni izvor, lastnino, rojstvo ali drug status.

Nikoli prestar za človekove pravice: nova komisija lahko pomaga izkoreniniti starizem!

10. decembra, ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, Age Platform znova poziva novo Evropsko komisijo, da stori vse, kar je v njeni moči, da zaščiti naše človekove pravice v starejši dobi.

Rokodelske delavnice Delfin 2019 v Izoli – RDD 2019

Že sedmič organiziramo tradicionalne Rokodelske delavnice Delfin 2019, ki  bodo od srede 18. decembra do nedelje 22. decembra 2019 v Hotelu Delfin v Izoli.

Lahko jem pri povišanem holesterolu in trigliceridih

Nasveti in kuharski recepti

Predlog za novi člen ZPIZ-2

Poslankam in poslancem ter poslanskim skupinam smo poslali predlog za novi 142.a člen ZPIZ - 2, ki bi  tako sistemsko urejal sofinanciranje rekreativne, športne in kulturne dejavnosti starejših in invalidov.

Medgeneracijska prireditev »Dan starejših« v Avditoriju Portorož

Društvo upokojencev PIRAN v sodelovanju z občino PIRAN organizira DAN STAREJŠIH OBČANOV

Dodatne pripombe Strokovnega sveta ZDUS k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Strokovni svet ZDUS je je v zvezi z obravnavo zakona sprejel dve dodatni stališči.

Dokument

Vstopimo v jesen z osveženim znanjem o varnosti starejših voznikov v cestnem prometu.

Prijavite se za brezplačno delavnico v vašem kraju.

Rešimo hrano, rešimo planet

Proizvodnja hrane se bo do leta 2050 morala povečati za 70 %, da bi zadovoljila potrebe naraščajočega števila prebivalstva, po drugi strani pa globalno zavržemo tretjino vse pridelane hrane

ZDUS Plus št. 12, december 2019 in januar 2020