Intervju s predsednikom Zveze DUS Janezom Sušnikom

Nimam ambicije , da bi bil predsednik v nedogled.

Intervju v celoti

Približuje se rok za oddajo predlogov za priznanja ZDUS za leto 2019

30. septembra se izteče rok za oddajo predlogov za priznanja ZDUS.

Pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini EVA 2019-1611-0033

Organi ZDUS so v zvezi z obravnavo predloga zakona sprejeli naslednje ugotovitve in predloge. VEČ  ...

Zveza DUS je v letu 2018 veliko aktivnosti izvedla s pomočjo prostovoljcev, posebej v okviru programa Starejši za starejše.

Na ravni države je 34.770 prostovoljcev opravilo 4.419.506 prostovoljskih ur, kar predstavlja kar 43.473.576 evrov, s prostovoljskim delom prihranjenih sredstev za državo.     ...

Razpis za izbor ljubiteljskih mojstric in mojstrov rokodelskih izdelkov, ki bodo vodili rokodelske delavnice Delfin 2019 – RDD 2019 1 in RDD 2019 2 V hotelu Delfin v Izoli

Zveza društev upokojencev Slovenije v okviru programa tehnične kulture razpisuje natečaj za izbor ljubiteljskih mojstric in mojstrov rokodelskih izdelkov med upokojenci člani DU za vodenje rokodelskih delavnic v Delfinu 2019 v Izoli.

Intervju z gospo Rožco Šonc, vodjo programa Starejši za starejše

Rožca Šonc: Vse življenje, med službo in po upokojitvi, dela z ljudmi in zanje

13. volilni zbor članov Zveze društev upokojencev Slovenije

Danes, 20. junija 2019, so na 13. volilnem zboru članov ZDUS potekale volitve za mandatno obdobje 2019 – 2023 za: predsednika ZDUS, podpredsednike ZDUS, člane in namestnike članov Nadzornega odbora ZDUS in člane in namestnike članov Častnega razsodišča ZDUS.

Prenovljen vodič o pridobivanju statusa nevladne organizacije v javnem interesu

V prenovljenem vodičih lahko najdete vse najnovejše informacije o tem, kdo lahko pridobi status nevladne organizacije v javnem interesu, kakšni so pogoji na različnih področjih delovanja NVO, kakšen je postopek pridobitve (katere dokumente potrebujete in kje vložite vlogo) ter kaj so ugodnosti in obveznosti, ki jih imajo NVO v javnem interesu.

Eurotronik Slovenija zbira prijave za testne uporabnike

za testiranje pametnih rešitev, ki omogočajo daljše samostojno življenje v lastnem domu v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAALution

Odgovori na najpogostejša vprašanja o Uredbi GDPR zdaj na YouTubu!

V zadnjem letu je pravna služba CNVOS prejela ogromno vprašanj o varstvu osebnih podatkov in spremembah, ki jih je prinesla evropska Uredba o varstvu podatkov GDPR.

Izhodišča za strategijo razvoja sistema zdravstvenega varstva

Mag. Martin Tóth je skupaj z ZDUS izdal novo brošuro.

Dolgoročna reforma zdravstva v Sloveniji

ZDUS je z g. Marjanom Česnom izdal novo brošuro.

DŠI 2019 – organizatorji, termini in delegati

Državne športne igre Društev upokojencev Slovenije - organizatorji, termini in delegati.

ZDUS Plus, št. 7/8, julij/avgust 2019