Statistično poročilo za leto 2019

Pred vami je statistično poročilo za leto 2019. Vse potrebno najdete s klikom na preberite.

Pripombe ZDUS na predlog stanovanjskega zakona

Ministrstvu za okolje in prostor smo poslali pripombe na stanovanjski zakon.

Državnemu svetu predlog za veto na ZUPPJS2021

Nominalna uskladitev je za ZDUS nedopustna, kajti potrebno je spoštovati sistemski zakon, zato smo Državnemu svetu predlagali naj sprejme veto na Zakon o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leti 2020 in 2021.

PZDU Ljubljana z okolico včlanjena v ZDUS

Upravni odbor ZDUS je na 2. redni seji dne 30. 10. 2019 ugotovil, da PZDU Ljubljana z okolico izpolnjuje pogoje za včlanitev v ZDUS da je v organih ZDUS zastopana v skladu s pravili ZDUS in ...

Sistemski zakon je potrebno spoštovati

Zveza društev upokojencev Slovenije je v začetku tedna opozorila, da je nominalna izredna uskladitev pokojnin za nas nesprejemljiva, saj ne sledi sistemski ureditvi in je tako neskladna z ZPIZ ...

Mnenje strokovnega sveta in vodstva ZDUS

na predlog izrednega usklajevanja pokojnin za leto 2020 glede na amandma Stranke Alenke Bratušek k ZIPRS2021

Donacija Lek d.d. delovanju programa Starejši za starejše

Program Starejši za starejše, ki deluje od leta 2004 v okviru Zveze društev upokojencev Slovenije in je od začetka delovanja do konca lanskega leta v program vključil že preko 200.000 pomoči potrebnih, je danes na letnem srečanje koroških prostovoljcev od Lek d.d. prejel 10.000 evrov donacije za delovanje programa in prostovoljcev v Sloveniji.

Predlog za novi člen ZPIZ-2

Poslankam in poslancem ter poslanskim skupinam smo poslali predlog za novi 142.a člen ZPIZ - 2, ki bi  tako sistemsko urejal sofinanciranje rekreativne, športne in kulturne dejavnosti starejših in invalidov.

Medgeneracijska prireditev »Dan starejših« v Avditoriju Portorož

Društvo upokojencev PIRAN v sodelovanju z občino PIRAN organizira DAN STAREJŠIH OBČANOV

Dodatne pripombe Strokovnega sveta ZDUS k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Strokovni svet ZDUS je je v zvezi z obravnavo zakona sprejel dve dodatni stališči.

Dokument

Vstopimo v jesen z osveženim znanjem o varnosti starejših voznikov v cestnem prometu.

Prijavite se za brezplačno delavnico v vašem kraju.

Rešimo hrano, rešimo planet

Proizvodnja hrane se bo do leta 2050 morala povečati za 70 %, da bi zadovoljila potrebe naraščajočega števila prebivalstva, po drugi strani pa globalno zavržemo tretjino vse pridelane hrane

Minister za finance naj pojasni izplačevanje letnega dodatka

Na ministra za finance g. Andreja Bertonclja smo naslovili pismo naj pojasni svoje stališče o izplačevanju letnega dodatka.

ZDUS Plus št. 11, november 2019