Napovednik programa Dnevov medgeneracijskega sožitja 2020

Izšel je napovednik programa DMS.

Prijavite se na likovno akademijo 2020 v Izoli

Likovna kolonija je letni projekt, ki kot edini tovrstni na ravni ZDUS združuje ljubiteljske slikarje iz vse Slovenije in je izobraževalnega pomena, saj je ponuja priložnost neformalnega usposabljanja, osebnega mentorstva in urjenja likovnih veščin. Širimo likovno obzorje članov, spodbujamo njihovo udejstvovanje na likovnem področju ter promoviramo likovno ustvarjalnosti starejših iz vse Slovenije.

Pripombe ZDUS k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji - EVA 2020-2611-0001

Oddali smo pripombe z predlogu zakona, ki je do jutri v javni obravnavi. Vlada bi želela 1. oktober razglasiti za praznik "Dan slovenskega športa".

Slovenska deklaracija za pospešitev digitalne preobrazbe mest, vasi in skupnosti

V začetku meseca januarja 2020 je Zveza društev upokojencev Slovenije je podpisala nacionalno deklaracijo.

Vsebinski načrt dela ZDUS za leto 2020

Aktivnosti ZDUS v letu 2020

Končni vrstni red Državnih športnih iger ZDUS 2019

Državne športne igre ZDUS 2019 so se odvijale v mesecu decembru. Znan je končni vrstni red.

Zbor članov ZDUS - 18. december 2019

je v sredo, 18.12.2019 potrdil finančni in vsebinski načrt za leto 2020. Delegati so glasovali o dveh kandidatih za podpredsednico/ka ZDUS - ga. Jožica Puhar in g. Črt Kanoni.

Tudi Zveza društev upokojencev Slovenije na Celjskem sejmu 16. Altermed

ZDUS podpira vsakoletni sejem Altermed, ki bo letos potekal med 13. in 15. marcem, oz. njegovo vsebino za bolj kvalitetno življenje v starosti.

Lahko jem pri povišanem holesterolu in trigliceridih

Nasveti in kuharski recepti

Predlog za novi člen ZPIZ-2

Poslankam in poslancem ter poslanskim skupinam smo poslali predlog za novi 142.a člen ZPIZ - 2, ki bi  tako sistemsko urejal sofinanciranje rekreativne, športne in kulturne dejavnosti starejših in invalidov.

Medgeneracijska prireditev »Dan starejših« v Avditoriju Portorož

Društvo upokojencev PIRAN v sodelovanju z občino PIRAN organizira DAN STAREJŠIH OBČANOV

Dodatne pripombe Strokovnega sveta ZDUS k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Strokovni svet ZDUS je je v zvezi z obravnavo zakona sprejel dve dodatni stališči.

Dokument

Vstopimo v jesen z osveženim znanjem o varnosti starejših voznikov v cestnem prometu.

Prijavite se za brezplačno delavnico v vašem kraju.

ZDUS Plus št. 2, februar 2020